Javult a pécsi lövöldözés sérültjeinek állapota

Vágólapra másolva!
Sikeresen átesett a csontegyesítő műtéten a pécsi egyetemi lövöldözésben megsérült takarítónő. A tervek szerint ő és a másik - még kórházban ápolt sérült is a jövő héten elhagyhatják a kórházat. A klinika főigazgatója szerint lehet abban bízni, hogy egyiküknél sem kell maradandó sérülésekkel számolni.
Vágólapra másolva!

Minden a tervek szerint alakult a beavatkozásnál, a pécsi egyetemi lövöldözésben megsérült nő egy úgynevezett csontegyesítő műtéten esett át - mondta szombaton Kollár Lajos, a Pécsi Tudományegyetem klinikai főigazgatója. Kollár szerint a beteg - aki takarítónőként dolgozott az egyetemen - valószínűleg már a jövő hét végén hazamehet.

Pár napos megfigyelés után, szintén a jövő hét második felében hagyhatja el a kórházat a lövöldözésben életveszélyesen megsérült 19 éves hallgató is. Állapota folyamatosan javul, a varratokat is kiszedték már. A klinika főigazgatója azt mondta: reményeik szerint egyiküknél sem kell maradandó sérülésekkel számolni, de erről később lehet felelősséggel nyilatkozni. A lövöldözés harmadik sérültjét, a 36 éves oktatót még kedden este kiengedték a kórházból.

Múlt csütörtökön kezdett lövöldözni egy gyógyszerészhallgató a Pécsi Tudományegyetem biofizikai intézetében. Egy 19 éves hallgatót megölt, három embert pedig megsebesített. Az ámokfutót már átszállították Budapestre, az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe, ahol hatvan napig biztosan megfigyelés alatt tartják. Csak ezután dől el, hogy a rendőrség ki tudja-e hallgatni.