Oltás ellenére döntött le egy férfit a H1N1

Vágólapra másolva!
Megfertőzödött az új influenza vírussal, és súlyos életveszélyes állapotban kezeltek kórházban egy férfit, akit már másfél hónapja beoltottak a H1N1 elleni vakcinával. Egy virológus szerint ez előfordul, és oltás nélkül bele is halhatott volna a fertőzésbe.
Vágólapra másolva!

Megfertőződött a H1N1-vírussal egy 29 éves hosszúpályi férfi, pedig másfél hónapja megkapta a védőoltást az üzemorvosától - közölte szombaton a debreceni Kenézy kórház sajtóreferense, Szentgyörgyi János. Mint mondta, a férfi egy ideig életveszélyes állapotban is volt, az újinfluenza vírusán kívül egy bakteriális fertőzést is elkapott. Mostanra már jobban van, de még mindig a debreceni kórház intenzív osztályon ápolják.

A 29 éves férfi rendőrként dolgozik az RTL Híradó szerint, amelynek Berencsi György virológus azt nyilatkozta, hogy a beteg akár bele is halhatott volna a fertőzésbe oltás nélkül. A virológus szerint nem kell csodálkozni azon, hogy valaki az oltás ellenére megbetegszik, ez ugyanis minden ötödik beoltott embernél előfordul, de tüneteik legtöbbször enyhébbek. A debreceni kórházban fekvő férfinál a bakteriális fertőzés miatt volt nagyobb a baj - tette hozzá.