Hamis tanúzással vádolnak két nőt a Cozma-ügyben

Vágólapra másolva!
A Cozma-ügy két tanúja korábban azt állította, nem látták, ahogy Marian Cozmát, az MKB Veszprém kézilabdázóját megtámadták, később kiderült, mindketten közelről figyelték a verekedést. A két nő ellen hamis tanúzás miatt emeltek vádat.
Vágólapra másolva!

Hamis tanúzás miatt vádat emelt két nő ellen a Cozma-ügyben a Veszprémi Nyomozó Ügyészség - közölte hétfőn az MTI-vel ügyészség szóvivője.

A vád szerint a két nő a tanúvallomásaiban hamisan állította, hogy a szórakozóhely alagsorában történt eseményeket nem látta, holott Marian Cozma megtámadása idején mindketten közelről figyelték a verekedést - mondta a szóvivő. A hamis tanúzás büntetési tétele öt évig terjedő szabadságvesztés.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém kézilabdázóját február 8-án hajnalban gyilkolták meg egy szóváltást követően a veszprémi Patrióta bár előtt. A segítségére siető csapattársai - Zarko Sesum, a szerb és Ivan Pesic, a horvát kézilabda-válogatott tagja - életveszélyes sérüléseket szenvedtek, mindketten műtéten estek át és hosszabb ideig kórházi kezelésre szorultak.

A Cozma-ügynek eddig 26 gyanúsítottja van, közülük 14-en vannak előzetes letartóztatásban.