BRFK: Éles lőszert küldtek Szijjártónak

Vágólapra másolva!
Éles lőszer és halálos fenyegetést tartalmazó levél volt abban a Szijjártó Péter fideszes országgyűlési képviselőnek címzett borítékban, amelyet kedden a politikusnak küldtek. Az ügyben a rendőrség lőszerrel való visszaélés miatt indított eljárást.
Vágólapra másolva!

Az elsődleges szakértői vélemény szerint éles lőszer volt abban a Szijjártó Péter fideszes országgyűlési képviselőnek címzett borítékban, amely kedd délelőtt érkezett a Képviselői Irodaházba - közölte a BRFK a rendőrség honlapján. A lőszer mellett a politikus egy halálos fenyegetést tartalmazó levelet is kapott - mondta Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője kedden.

A levélben ez áll: "Ön annyit hazudott már a magyar népnek, hogy szervezetünk halálra ítélte. A mellékelt lőszerből 30 darabot betáraztunk egy géppisztolyba. Az ítéletet végrehajtjuk" - mondta Cser-Palkovics. A lőszer vizsgálatát igazságügyi fegyverszakértő végzi. Az ügyben a BRFK V. Kerületi Rendőrkapitánysága indított eljárást lőszerrel való visszaélés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Korábban Havasi Bertalan, az ellenzéki párt sajtófőnöke annyit közölt, hogy gyanús tárgyat küldtek Szijjártó Péternek, a Fidesz elnöki stábja vezetőjének. A Fidesz munkatársai kedden délelőtt vitték át a csomagot a Képviselői Irodaházba, ahol a bejáratnál kiszűrték a Köztársasági Őrezred munkatársai. A Független Hírügynökség szerint a küldemény eredetileg a fővárosi Szentkirályi utcába, a Szövetségek Házába érkezett Szijjártónak címezve.

Havasi azt mondta, hogy a küldemény feladójaként a Kovács László név olvasható. Mint mondta, a borítékban is van valamilyen írás, ezt azonban csak később tudják majd elolvasni.

Az MSZP szolidáris Szijjártó Péter fideszes képviselővel. Nyakó István, az MSZP szóvivője kedden újságírónak azt mondta: minden verbális vagy fizikai atrocitásra, agresszióra határozott nem az MSZP válasza. Mint mondta, a szolidaritás politikai vetélytársnak is jár, bíznak abban, hogy ha a szocialistákat éri hasonló atrocitás, a Fidesz is szolidáris lesz az MSZP-vel.

Az [origo] szeretett volna részleteket megtudni a gyanús küldeményről, de Havasi Bertalant egyelőre nem sikerült elérnünk. A párt délutánra ígért bővebb tájékoztatást.