Vágólapra másolva!
Több mint 40 ezer ember fordult orvoshoz influenza-szerű megbetegedések miatt az elmúlt héten. A megbetegedettek száma hat százalékkal magasabb, mint két héttel ezelőtt, de már nem ugrásszerű a betegség terjedése - közölte az egészségügyi miniszter.
Vágólapra másolva!

Kisebb mértékben, de tovább emelkedett az influenzaszerű megbetegedések száma: az elmúlt héten 42 900-an fordultak orvoshoz - közölte Székely Tamás egészségügyi miniszter a legfrissebb adatokat ismertetve az Országgyűlés szakbizottsága előtt szerdán. Székely szerint ez 6 százalékos növekedést jelent a két héttel ezelőtti adatokhoz képest.

A megbetegedések számának elmúlt hetekben tapasztalt meredek emelkedése megtört, és csökkent a közép-magyarországi régióban megbetegedett emberek száma is. A járvány kezdete óta ebben a régióban lettek a legtöbben betegek.

A miniszter közölte, hogy mostanáig 25 olyan haláleset történt Magyarországon, ami összefüggésbe hozható az új típusú influenzával, eddig a lakosság 22-23 százaléka kapta meg a vírus elleni védőoltást.