Rendőrt is elfogtak az arab férfi meggyilkolása miatt

Vágólapra másolva!
Négy embert, köztük egy rendőrt is őrizetbe vettek a csütörtökön, a XVIII. kerületben történt gyilkosság miatt. A gyanú szerint egy arab férfit öltek meg egy panelházban, hogy elvegyék a pénzét. Az ügyészség kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.
Vágólapra másolva!

Kezdeményezte az emberöléssel gyanúsított rendőr és három társa előzetes letartóztatását az ügyészség - közölte Skoda Gabriella szóvivő szombaton. A csütörtök reggel a fővárosi XVIII. kerületi Csontváry Kosztka Tivadar utcában elkövetett gyilkossággal összefüggésben négy embert gyanúsított meg a Budapesti Nyomozó Ügyészség előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberöléssel - tartalmazza a Főváros Főügyészség közleménye.

Az emberölés egyik gyanúsítottja egy 25 éves rendőrtörzsőrmester, aki a X. kerületi rendőrkapitányság bűnügyi osztályának állományában teljesített szolgálatot a készenléti akció alosztály nyomozójaként. A meggyanúsított rendőr szolgálati viszonyát a budapesti rendőrfőkapitány azonnali hatállyal megszüntette.

A kihallgatás során három gyanúsított vallomást tett, és a gyanúsítás ellen nem élt panasszal - közölte a szóvivő. A nyomozó ügyészség kezdeményezi az őrizetben lévő négy gyanúsított előzetes letartóztatását.

Csütörtökön reggel lőttek le egy férfit a XIII. kerületi Csontvári utca egyik panelházában. A középkorú arab férfi reggel 9 óra körül lépett ki a hetedik emeleten lévő lakásából, hogy munkába menjen. Az emeleti liftnél két bukósisakos ember várta. Először dulakodni kezdtek, de a férfi nem hagyta magát és késével megsebesítette az egyik támadót. A másik támadó ekkor tüzet nyitott. Az arab férfi a helyszínen meghalt. A fegyveresek ezután robogóra ültek és elmenekültek. Az volt a céljuk, hogy megszerezzék az áldozatuknál lévő nagyobb összegű pénzt, amelyet sikerült is elvinniük - olvasható a rendőrség közleményében.

A BRFK Életvédelmi Osztályának nyomozói ezután nagy erőkkel kezdték meg a felderítést, kihallgatták a tanúkat, ellenőrizték a környéki térfigyelő kamerákat és több tucat nyomot rögzítettek. Pénteken kora délután az ügyészek és a BRFK közös akciójukban elfogták a 25 éves rendőrt és 25 éves társát, akiket a gyilkossággal gyanúsítanak. Az üggyel összefüggésben hamar elfogtak két másik férfit is.

"A BRFK vezetői nem tűrik a rendőrség soraiban azokat a rendőröket, akik szolgálati esküjükhöz méltatlanul végzik munkájukat, bűnözőkkel paktálnak, szégyent hozva nem csak magukra, hanem a munkájukat tisztességgel, becsülettel végző kollégáikra is" - írta a rendőrség közleményében.