Sztrájkkal fenyegetnek a postai kézbesítők

Vágólapra másolva!
Tíz százalékos béremelést és az eladott postai ingatlanok bevételéből részesedést követelnek a postai kézbesítők. Ha a szakszervezetnek nem sikerül megegyeznie a Magyar Posta Zrt.-vel, sztrájkot hirdetnek.
Vágólapra másolva!

Béremelést és a postai ingatlanok eladásából származó bevételből részesedést követelnek a kézbesítők, szakszervezetük ezért tárgyalást kezdeményez a Magyar Posta Zrt.-vel, és eredmény híján sztrájkot szervez.

A Kézbesítők Szakszervezete vasárnapi közleményében azt írta: 2010. január 1-től tíz százalékos béremelést követelnek a 160 000 forint alatti alapbérrel rendelkező dolgozók részére. Mint írták, a postások bérrendezését minden eddigi postavezetés csak az "ígéret szintjén teljesítette".

A postai ingatlanok - közöttük az üdülők, a Krisztina körúti Postapalota és a Szugló utcai székház - elidegenítéséből származó bevételből pedig minden munkavállalónak egyszeri 100 000 forint kifizetését követelik. Mint írták, "a gyanús ügyletek megkárosították a postás társadalmat, mivel elvesztették a székházukat, valamint semmilyen bevételben nem részesültek belőle".

Amennyiben a követelésekről nem tudnak megegyezni a munkáltatóval, határozatlan idejű munkabeszüntetést kezdeményeznek - írták.