Hazaengedték a pécsi lövöldözés harmadik sérültjét

Vágólapra másolva!
Hazamehetett az a fiatal, akit a pécsi ámokfutó sebesített meg november végén. A gyógyszerészhallgató öt lövést kapott, de sikerült megmenteni az életét, és elképzelhető, hogy maradandó károsodás nélkül épül fel.
Vágólapra másolva!

Hazaengedték a kórházból azt a 19 éves csurgói fiatalembert, akit a pécsi egyetemi ámokfutó lőtt meg november végén. A gyógyszerészhallgató öt lövést kapott, életét több mint hétórás műtéttel tudták megmenteni az orvosok. A meglőtt egyetemista az azonnali és hozzáértő orvosi beavatkozásnak köszönhette életét.

Németh Péter, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvoskarának dékánja szerint a hallgatót szövődmények és komplikációk nélkül bocsátották haza, és jó esélye van arra, hogy maradandó sérülés nélkül megússza.

A Pécsi Tudományegyetem biofizikai intézetében november 26-án kora délután kezdett lövöldözni az egyik gyógyszerészhallgató. A lövöldözésben egy 19 éves fiatal meghalt, rajta kívül hárman sérültek meg. A lövöldöző a történtek után feladta magát, azóta előzetes letartóztatásba helyezték, és a budapesti elmemegfigyelő intézetbe szállították.

A sérültek valamennyien elhagyhatták a kórházat. A meglőtt oktató múlt hét szerdán, a takarítónő kedden mehetett haza.