Focizósat játszott Bajnai és Mesterházy

Vágólapra másolva!
A miniszterelnöki irodában fejelgetett egy focilabdával Bajnai Gordon kormányfő és Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje. A fejelgetéssel Bajnai szombati beszédét idézték, más mondanivalójuk egyelőre nem volt.
Vágólapra másolva!

Irodai focizással idézte fel Bajnai Gordon kormányfő szombati futballhasonlatát Bajnai és Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje. Az MSZP hétvégi kongresszusán Bajnai kijelentette, hogy magát kapus-miniszterelnöknek tartja, Mesterházyt pedig csatárnak, és már nincs más dolga, mint hogy "passzolja a labdát". A szóvirágot hétfőn a két politikus a valóságban is eljátszotta a miniszterelnök dolgozószobájában.

Az [origo] helyszínen lévő munkatársa szerint Bajnai és Mesterházy sajtóeseményt hirdetett meg, de végül egyetlen szót sem mondtak az újságíróknak. Ehelyett a két politikus egy focilabdával fejelgetett egymásnak kettőt-hármat a kamerák előtt, majd - miután a mutatványt a lassan reagáló tévések kedvéért megismételték - minden magyarázat nélkül kiterelték az újságírókat a teremből.

Az [origo]-nak a helyszínen egy sajtós a szombati Bajnai-beszéddel magyarázta az eseményt. Mesterházy Attila a Bajnaival folytatott egyeztetés után munkatársunknak azt mondta, hogy a labdázást szimbolikus jelentőségűnek szánták: az ötletet valóban Bajnai hétvégi beszéde adta, valamint az, hogy ő és a miniszterelnök is focizik.

Forrás: MTI

Szollár Domokos kormányszóvivő a megbeszélés után újságíróknak az mondta, hogy a két politikus a válságkezelő programról egyeztetett egymással zárt ajtók mögött. Bár az MSZP szombaton elfogadott programja legyőzöttnek tekintette a világválságot, Szollár szerint a válságkezelés csak körülbelül félúton tart. A szóvivő szerint Bajnai elmondta Mesterházynak, hogy még négy nagy feladat van hátra: a pénzügyi rendszer további stabilizálása mellett folytatni kell a közbiztonsági programot, a roma integrációt és a munkahely-megőrzési programot is.

Szollár szerint a kormányfő azért fogadta négy szem közt Mesterházyt, mert a szocialista politikus a hét végén új szerepet kapott, miniszterelnök-jelölt lett. A kormányszóvivő szerint Bajnai valamennyi párt miniszterelnök-jelöltjével le fog ülni tárgyalni, a kapuja Orbán Viktor előtt is nyitva áll, erről hamarosan hivatalos meghívót fog küldeni a jelölteknek. A korányszóvivő arról nem beszélt, hogy vajon a korábban aktív focista Orbán Viktorral is fog-e passzolgatni Bajnai egy esetleges találkozón.