Orbán szerint fel kell szabadítani Magyarországot

Vágólapra másolva!
Haszonleső MSZP, settenkedő MDF, erőszakos Jobbik, főhajtó SZDSZ - ilyen jelzőkkel állt elő a Fidesz hétfői választmányi ülése előtt mondott beszédében Orbán Viktor. A Fidesz elnöke szerint Magyarország arra vár, hogy felszabadítsák, és butaság azt hinni, hogy az MSZP útja az egyetlen. Orbán 1 millió munkahelyet és teljes megújulást hirdetett, miközben azt ígérte, hogy a Fidesz az emberek felé fordul majd.
Vágólapra másolva!

Az emberek felé forduló politikát hirdetett meg hétfőn Orbán Viktor Fidesz-elnök a párt választmányának ülésén, ahol a 2010-es választás fideszes egyéni képviselőjelöltjeiről döntenek. Orbán szerint a politikai fő bűne az, hogy kihagyta az embereket a politika alakításából, és a fejük fölött, trükökkel irányította az országot. Közölte: a Fidesz kész ezen változtatni.

Orbán beszédét nem saját programjával, hanem a konkurens pártok minősítésével kezdte, úgy fogalmazott "értelmezte a jelenlegi politikai közeget". Szerinte a Fideszen kívül az összes párt a "Gyurcsány-korszak" fenntartásában érdekelt, az MSZP azért, mert hasznot húz belőle, a Jobbik pedig azért, mert "abból a káoszból él, amit a Gyurcsány-korszak teremtett".

Orbán szerint a szocialisták ugyanazt akarják folytatni, amit eddig csináltak, ugyanazokkal az emberekkel, az SZDSZ pedig "mélyen meghajlik a vörös szegfű előtt". Az MDF-et "baloldalra átsettenkedő" pártnak nevezte, amely "a Horn-kormány porlepte politikáját tűzte zászlajára", a Jobbikot pedig "szélsőséges és erőszakos botránypártnak" minősítette. "A Jobbik nevű csoportosulás zászlajára az van írva, hogy erőszak" - mondta, és közölte: bár jobboldalinak nevezik magukat, a jobboldalt járatják le, és a Gyurcsány-korszak túlélését szolgálják.

Felszabadítaná az országot

Orbán Viktor szerint a Fidesz és a KDNP emberek felé forduló politikája teljes megújulást jelent nem csak az elmúlt 8 év, de a rendszerváltás óta eltelt 20 évhez képest is. Szerinte a szocialisták nagy hibája, hogy láthatóan semmiből nem tanulnak, és csökönyösen ragaszkodnak a saját útjukhoz, míg a Fidesz képes tanulni mások és saját kudarcaiból is. Butának és korlátoltnak nevezte azt az elképzelést, hogy "nem lehet másképp csinálni": "Mindig lehet másként" - mondta.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=b45IxJZnEiSHHD1X

A pártelnök dicsérte Magyarországot, amiért - mint fogalmazott - kibírta a diktatúrából átmentett szocialista politika visszatérését. "Magyarország sok sebből vérzik, rogyadozik, a gazdasági vészhelyzet is fenyeget, de az ország még mindig nem omlott össze" - mondta. Magyarország hatalmas és nagyszerű ország, hatalmas gazdasági lehetőségekkel - tette hozzá: "Az ország arra vár, hogy valaki felszabadítsa".

Orbán az ígéretekben sem fukarkodott, közölte, hogy képesek lesznek 1 millió munkahelyet teremteni, "megmenteni" az egészségügyet, valamint "újjáépíteni" a rendet és biztonságot. A pártelnök céljai között említette, hogy visszaállítja Magyarország hitelét és tekintélyét, a határokon átívelve egyesíti a nemzetet, és egy új közép-európai együttműködés vezető erejévé teszi az országot.

Mesterházy reakciója

Butaságnak nevezte Mesterházy Attila, az MSZP parlamenti frakcióvezetője, hogy Orbán Viktor "Gyurcsány-korszak 2."-ként jellemezte az MSZP programját. Szerinte ez ugyanolyan butaság, mintha azt mondanák, hogy a Fidesz programja a "Kádár-korszak 2.", csak azért, mert Orbán Viktornak számos volt MSZMP-s tanácsadója van. Orbánnak azzal a gondolatával azonban egyetértett, hogy Magyarország erős ország, és hogy az emberek mindennapi problémáira kell fókuszálni. Az lehetne a nemzeti minimum, hogy mi az emberek problémája, és arra milyen válaszokat kell adni - mondta Mesterházy