Szamurájkarddal kaszaboltak le két embert Salgótarjánban

Vágólapra másolva!
Egy nő meghalt egy férfi súlyosan megsebesült, amikor egy ismeretlen szamurájkarddal támadt rájuk Salgótarján belvárosában. A nőnek a fejét hasította szét, a férfinek a kezét és az ujjait vágta le a támadó. A rendőrök egy órán belül elfogták a tettest, aki feltehetően féltékenységből támadt.
Vágólapra másolva!

Véres leszámolás történt hétfőn este Salgótarján belvárosában. Egy férfi szamurájkarddal hasította szét egy nő fejét, miután többször lesújtott rá, egy másik férfit pedig összevagdalt és a kezét csuklóból levágta. A nő életét a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni - jelentette a Független Hírügynökség. Az MTI szerint a megtámadott nő a kórházba szállítás közben halt meg. Az első hírek még arról szóltak, hogy a férfi sebesült meg a fején, a nőnek pedig levágták a kezét.

A tettest a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerint egy órán belül elfogták. A szóvivő az esetről ezen kívül csak annyit közölt, hogy brutális támadás történt Salgótarján belvárosában, amelyben egy ember meghalt, egy pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett. A rendőrség az esetről kedden délelőtt tart sajtótájékoztatót Salgótarjánban.

Szemtanúk szerint a férfi a helyi élelmiszerboltba menekült be, támadója utánament és a boltban folytatta a mészárlást: a védekező embernek levágta az egyik kezén az ujjakat, másik karjába belevágott és a kezét csuklóban levágta, majd a fejére is lesújtott, aztán elmenekült Somlyóbánya felé.

Az MTI szerint a tettes volt barátnőjét és annak új barátját támadta meg. Egy szemtanú azt mondta: mindkét sérültet rohammentő szállította el.

A belvárosi, Pécskő utcai élelmiszerbolt előtt - ahol az első támadás történt - hatalmas vértócsa és hajcsomó található, jelenleg is tart a helyszínelés.

A Független Hírügynökség úgy tudja, a boltban az eladókon kívül csak egy vásárló volt, de egyikük sem sérült meg. A támadás megrázta a helyieket, az emberek kis csoportokban várakoznak a közelben. A Pécskő utcát ötvenméteres szakaszon lezárták a rendőrök.