Vágólapra másolva!
Helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, így jogerősen tizenegy, illetve nyolc év börtönre ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt a két férfit, akik megverték, szexuálisan bántalmazták, majd felakasztották a börtönben cellatársukat. A férfi életben maradt, mert egy másik rab időben közbelépett. Az egyik rab fiatalkorú, így fiatalkorúak börtönében üli le a további büntetést.
Vágólapra másolva!

Jogerősen tizenegy év, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre, illetve nyolc év fegyházbüntetésre ítélte kedden a Szegedi Ítélőtábla azt a két férfit, akik szexuális szolgáltatásra kényszerítették és felakasztották egy zárkatársukat. A bíróság emberölés kísérlete és más bűncselekmények miatt szabta ki a büntetést.

A két férfi 2007-ben a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben töltötte börtönbüntetését. A cellában több alkalommal is bántalmazták és szexuális szolgáltatásra kényszerítették egy zárkatársukat. A férfi tiltakozott ez ellen, a vádlottak azonban többször megverték, és azzal fenyegették, hogy felakasztják, ha nem teljesíti a kérésüket. Végül egy lepedőből font kötélre fel is akasztották, a férfi életét a negyedik cellatárs mentette meg.

A Bács-Kiskun Megyei Bíróság szeptemberben a fiatalkorú elsőrendű vádlottat 11 év, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélte. Az ügy másodrendű vádlottja nyolc év fegyházbüntetést kapott. Az ítélet ellen mindketten fellebbeztek, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára, amely a korábbi ítéletet helybenhagyta.