Hét ember gyanús a Tiszában eltűnt koszovóiak ügyében

Vágólapra másolva!
Az EU koszovói rendőri missziója őrizetbe vett hét embert, akiknek feltehetően közük van az októberben a Tiszába veszett több mint egy tucat illegális bevándorlókhoz. Embercsempészettel gyanúsítják őket.
Vágólapra másolva!

Őrizetbe vettek hét embert, akiket embercsempészettel gyanúsítanak, és feltehetően érintettek a Tiszába fulladt koszovóiak ügyében - közölte szerdán az Európai Unió Koszovóban működő rendőri és igazságügyi missziója (EULEX). Az EULEX szerint valamennyi gyanúsítottat a koszovi rendőrség vette őrizetbe egy összehangolt művelet során.

A hatóságok szerint az őrizetbe vetteknek közük van annak a közel húsz koszovói állampolgárnak az eltűnéséhez, akik feltehetően október 14. és 16. között fulladtak a Tiszába, amikor megpróbáltak átkelni a szerb-magyar határon egy ladikban. A bárka a 18 vagy 19 utasa közül valószínűleg csak egy férfi és két gyermeke menekült meg.

"Eddig tíz áldozat holttestét találták meg, és Koszovóban helyezték őket végső nyugalomra" - írta a koszovói Express. A szerb rendőrség közölte: a magyar rendőrség tájékoztatta őket, hogy egy vízbe fullad férfi holttestét - a sajtó szerint egy újabb áldozatét - találták meg a Tiszában.