Januárig elnapolták a Danubius perét

Vágólapra másolva!
Januárig elnapolták az egykori Danubius Rádió ORTT elleni perét. A médiahatóságot azért perelte be a rádió tulajdonosa, mert októberben másnak adta oda hét évre az országos frekvenciát, amelyet addig a Danubius használt.
Vágólapra másolva!

Rövid tárgyalás után január 5-éig elnapolták az egykori Danubius Rádió tulajdonosa által indított pert. A Danubius az Országos Rádió és Televízió Testületet (ORTT) perelte be azért, mert másnak ítélte október végén a Danubius által használt országos frekvenciát.

A cég a közelmúltben kiterjesztette a keresetét, ezért kérte az ORTT jogi képviselője, Vörös Ibolya a halasztást, mondván, nem volt ideje áttanulmányozni az új iratokat. Szerinte ezek "teljesen új helyzetet teremtenek". Az idő szűkössége miatt a másodrendű alperes, a frekvenciát elnyerő Advenio Zrt. képviselője is kérte az elnapolást.

Az ORTT októberben a Sláger és a Danubius Rádió november 18-án lejáró műsorszolgáltatási jogosultságát két új cégnek, az Advenio és az FM1 Kft-nek adta hét évre. Emiatt lemondott tisztségéről Majtényi László, az ORTT elnöke. A döntést a két vesztes rádió, a Sláger és a Danubius is bíróságon támadta meg.

Szintén a Fővárosi Bíróságon kezdődik meg csütörtökön kora délután a Sláger Rádió Zrt. által, a másik országos kereskedelmi rádiós jogosultság odaítéléséről szóló médiahatósági frekvenciadöntés miatt indított per.

A frekvenciabotrányról és utóéletéről szóló cikkeinket itt találja.