H1N1: életveszélyes állapotban van egy 16 éves kismama

Vágólapra másolva!
Életveszélyes állapotban lélegeztetőgépre került az a 16 éves kismama, akinek gyerekét csütörtökön császármetszéssel hozták világra. A kétoldali tüdőgyulladással kezelt nő vélhetően az újinfluenza vírussal fertőzött meg. Gyermeke stabil állapotban van.
Vágólapra másolva!

Lélegeztetőgépre került egy 16 éves kismama a fővárosi Kútvölgyi kórház intenzív osztályán. A jelek szerint az újinfluenza vírussal fertőzött - írja a Független Hírügynökség. A súlyos állapotban lévő várandós nő gyermekét császármetszéssel segítették a világra, majd a kismamát lélegeztetőgépre kapcsolták.

A fiatal nő életveszélyes állapotban van, kétoldali tüdőgyulladással kezelik, nagy a gyanú, hogy H1N1-fertőzés miatt betegedett meg, de a laboratóriumi vizsgálatok ezt még nem igazolták - mondta Gál János, a Semmelweis Egyetem Intenzív Terápiás Klinikájának igazgatója, hozzátéve, hogy a gyermeket, aki a terhesség 31. hetében született, stabil állapotban szállították át a gyerekklinikára.

Mint Gál János elmondta, két napja levették a lélegeztetőgépről azt a kismamát, akit tizenkilenc napig kellett géppel lélegeztetni. A nőnek terhessége 31. hetében, császármetszéssel született meg a gyermeke. A fiatalasszony jól van, állapota stabil, de még az intenzív osztályon kezelik.

Amint a nő bekerült a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömbjébe, lélegeztetőgépre kellett tenni, kimutatták nála a H1N1-fertőzést, és kiderült, hogy nem kapott védőoltást.

Pataki Margit, az I. Gyermekklinika Koraszülött Intenzív Osztályának vezetője az MTI-nek azt mondta, hogy a nő gyermeke jó állapotban van, nem igényel légzés- és keringéstámogatást, jelenlegi adataik szerint nem lesznek szövődmények, maradandó károsodások esetében.