Százával fagytak le a BKV-buszok Budapesten

Vágólapra másolva!
200-250 busz és troli robbant le Budapesten csütörtökön reggel a hideg miatt és műszaki okokból. Estére elérte a a 420-at a meghibásodott buszok száma. A hibák miatt késésekre kell számítani.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön reggel 200-250 BKV-busz és troli robbant le Budapesten - mondta az [origo]-nak Erős János, a BKV fődiszpécsere. Mint elmondta, a forgalomba beállt buszok meghibásodásának oka a hideg és a buszok műszaki állapotában keresendő.

Erős azt mondta, a városban nincsenek gócpontok: Budapest egészét érinti a probléma. A meghibásodások miatt járatkimaradásokra és késésekre kell számítani: ha például két járat között 5 perc a követés, ez most 7-8 percre nő - mondta a fődiszpécser. Erős szerint az alvállalkozókat leszámítva a BKV-nál hétköznap reggelente 1100 busz jár.

Csütörtök délutánra tovább nőtt a meghibásodott buszok száma, háromnegyed 4-ig 374 busz hibásodott meg - mondta Héri József, a BKV műszaki üzemeltetési igazgatója. Ez a szám estére 420-ra emelkedett. A legtöbb gond továbbra is a fűtésrendszerrel, a léghálózattal és ehhez kapcsolódóan az ajtóműködéssel van. A hibákat éjszaka javítják majd ki, például víztelenítik az elvizesedett légszállítókat, fagytalanítanak, és tömítéseket csinálnak. A BKV műszaki igazgatója szerint néhány munkatársat emiatt behívtak dolgozni. .

Arról egyelőre nincs pontos adat, hogy hány olyan busz volt, amelyet csak a garázsban tudtak megszerelni. A BKV tájékoztatása szerint a járművek többségét a helyszínen megjavították.

A társaság szerint összesen 1000 darab új autóbuszra lenne szükség ahhoz, hogy Budapesten a mostaninál megbízhatóbb, komfortosabb közösségi közlekedés legyen.