Díszpolgári címmel hívja Edelénybe Orbánt Molnár Oszkár

Vágólapra másolva!
Edelénybe hívta Orbán Viktor Fidesz-elnököt Molnár Oszkár polgármester, hogy díszpolgári címet adjon át neki. Molnár azután hozakodott elő a kitüntetéssel, hogy kiderült: a Fidesz nem indítja őt egyéni képviselőjelöltként saját körzetében; A Fidesz sajtóirodája már jelezte, Orbán nem megy el a kitüntetésért.
Vágólapra másolva!

Díszpolgári cím átadására hívta városába Orbán Viktor Fidesz-elnököt Molnár Oszkár edelényi polgármester. Molnárt, aki jelenleg fideszes parlamenti képviselő, a helyi pártszervezet támogatása ellenére sem indítja jelöltként Fidesz a jövő évi választásokon: a polgármester ennek ellenére személyesen látná vendégül pártelnökét önkormányzatának évzáró fogadásán.

Orbán Viktornak még 2000-ben ítélték oda az edelényi díszpolgári címet, mert jelentős szerepet játszott abban, hogy a helyi címzett Koch Róbert Kórház rekonstrukciós bővítésére támogatást ítéljenek - áll a polgármesteri kabinetiroda közleményében. Orbán akkor arra hivatkozva nem vette át az elismerést, hogy miniszterelnökként erre nincs módja. Mivel Molnár Oszkár szerint jövőre ismét kormányfő lehet, most lenne a legalkalmasabb átvenni azt. Havasi Bertalan, a Fidesz sajtófőnöke ugyanakkor már pénteken közölte, hogy Orbán Viktor számos egyéb teendője miatt sajnos nem tud eleget tenni a meghívásnak.

A botrányos kijelentéseiről elhíresült Molnár Oszkár független jelöltként indul a 2010-es országgyűlési választáson, de továbbra is tagja a Fidesznek. Molnár korábban nyíltan bírálta Orbán Viktort, egy helyi lakossági fórumon arról beszélt, hogy a pártelnöknek "el kellene gondolkodnia azon, hogy szabad-e tovább azt a politikát folytatni, amit ő elkezdett." Orbán később azt mondta, hogy a képviselő cigányokra és zsidókra tett kijelentései kínosak pártja számára. (Molnár és a Fidesz vezetésének konfluktusáról itt olvashat részletesen.)