Beszakadt a jég két tizenéves alatt Kazincbarcikán

Vágólapra másolva!
Súlyosan megsérült három ember a kazincbarcikai Csónakázó-tavon vasárnap, amikor beszakadt alattuk a jég. Először két tizenéves fiatal süllyedt el a vízben, egy helyi tanár a segítségükre sietett, de alatta is beszakadt a jég.
Vágólapra másolva!

Két tizenéves fiatal alatt beszakadt a Csónakázó-tó jege Kazincbarcikán - közölte a Borsod megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vasárnap. A két fiatal - egy 15 éves fiú és egy 13 éves lány - rámerészkedett a tó jegére, amely beszakadt alattuk, körülbelül 30 méterre a parttól. Egy helyi tanár megpróbálta kimenteni őket, de alatta is beszakadt a jég. A tanár ki tudott jönni a vízből, a két fiatalt a tűzoltók húzták ki, mentőkötéllel.

A fiút és a tanárt a kazincbarcikai kórházba szállították. Sérüléseik súlyosak, de nem életveszélyesek - mondta Valics Dezső, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese. A lányt a miskolci megyei kórházba szállították. Súlyos az állapota, de nincs életveszélyben. Mindhárman kihűltek a hideg vízben.

A tavak, folyók megfagyott felülete fokozottan balesetveszélyes, mert még vékony a jégréteg, ezért egyelőre alkalmatlan a csúszkálásra - figyelmeztetett a katasztrófavédelmi igazgatóság.