Előzetes letartóztatásban van a gyáli gyilkosság gyanúsítottja

Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásba került az a 21 éves férfi, aki pénteken Gyálon egy fegyverrel megölte volt barátnőjét. A férfi január 21-ig marad az előzetesben.
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatásba helyezte a Pest Megyei Bíróság azt a fiatalembert, aki pénteken Gyálon egy replika fegyverrel szabályosan kivégezte volt barátnőjét. A férfi január 21-ig marad előzetes letartóztatásban.

Gyálon pénteken reggel találtak rá az egyik utcában a 16 éves lány holttestére. A vérző, de már halott lányra gyerekek bukkantak rá iskolába menet, ők értesítették a rendőröket.

Délután a rendőrök kihallgatták a lány volt barátját, aki elismerte tettét. A lány májusban szakított vele, a 21 éves fiú ezt nem tudta feldolgozni, ezért úgy döntött, megöli. A gyilkosságot hosszasan tervezte. A fiatalember egy úgynevezett replika fegyvert, egy muzeális darab másolatát vette meg októberben. Egy ideig lőporkészítéssel is kísérletezett, de végül Szlovákiában vásárolt megfelelő fekete lőport.

Gyorsan akart végezni a lánnyal, ezért hónapokig gyakorolt a fegyverrel. A fiú tudta, hogy a lány milyen útvonalon megy az iskolába, és már várt rá. Az volt a célja, hogy becsalja az út mellett lévő erdőbe, erre azonban nem tudta rávenni.

Pár percig beszélgettek, ezután azonban lőtt, az első lövés a lány hátát érte. A lány kiabálni kezdett, ekkor támadója - hogy elhallgattassa - több ütést mért a fejére fegyverével, amelyet megint elsütött. Ekkor már halántékára célzott, mint kiderült, a lány a második lövésbe halt bele.