Rátámadtak a kiérkező mentősökre Abonyban

Vágólapra másolva!
Nekitámadt a riasztásra kiérkező mentősöknek egy abonyi család, a rendőröknek kellett megfékezni a mentő szélvédőjét, karosszériáját megrongáló embereket. Szintén kedden a főváros VIII. kerületében a navigációs berendezést lopták ki egy mentőből, ehhez betörték a jármű ablakát. Mindkét mentőautó használhatatlanná vált.
Vágólapra másolva!

Két mentőautót is támadás ért kedd délután, az egyiket Abonyban, a másikat Budapest VIII. kerületében rongálták meg - közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője.

A Pest megyei Abonyban egy gyógyszermérgezéses esethez riasztották a mentőket. Miután megérkeztek, a család tagjai megtámadták a mentősöket, akik a mentőautóba menekültek és a rendőröktől kértek segítséget. A támadók betörték a mentő szélvédőjét, letörték a visszapillantó tükröket és a karosszériát is számos helyen megrongálták, emiatt az autó használhatatlanná vált - mondta Győrfi Pál. A bajbajutott mentősökön a kiérkező rendőrök segítettek.

Budapesten a VIII. kerületben rongáltak meg egy mentőautót: a neurológiai klinikára vittek egy beteget, mikor ismeretlenek betörték az autó ablakát és ellopták belőle az adományként kapott navigációs berendezést. Az autó a betört ablak miatt szintén használhatatlanná vált, az amúgy is kevés GPS-ből így még kevesebb áll majd a mentők rendelkezésére - jegyezte meg Győrfi.