Tízmilliós vesztegetéssel gyanúsítanak két cégvezetőt

Vágólapra másolva!
Vesztegetés és pénzmosás gyanúja miatt őrizetbe vette egy Borsod megyei vállalat két korábbi vezetőjét a Vám- és Pénzügyőrség (VPOP). A cégvezetők több tízmilliós kárt okoztak. A VPOP a céget nem nevezte meg.
Vágólapra másolva!

Hűtlen kezelés, vesztegetés és pénzmosás gyanúja miatt indított eljárást egy Borsod megyei multinacionális cég két korábbi vezetője és társaik ellen a Vám- és Pénzügyőrség (VPOP).

Szabó Zsolt, a testület Észak-magyarországi Regionális Parancsnokságának vezetője szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: hétfő hajnalban tíz Borsod, illetve Pest megyei településen tartottak házkutatást, három férfit hallgattak ki, kettőt őrizetbe vettek.

Az őrizetbe vett két ember egy Borsod megyei vegyipari cég két korábbi logisztikai vezetője. A bíróság szerdán 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte őket.

A gyanú szerint a vegyipari társaságot több tízmillió forint kár érte azáltal, hogy a két férfi, illetve társaik a cég által foglalkoztatott fuvarozótól fiktív számlák kiállítására után készpénzt kértek és kaptak. A hűtlen kezelésből és vesztegetésből származó milliókat egy külföldi bankszámlára utalták át.

A VPOP közölte: bizonyíthatóan mintegy 40 millió forint kenőpénzről van tudomásuk. A házkutatások során az egyik őrizetbe vett vezető széfjében 60 millió forint értékű valutát találtak, és azt feltételezik, hogy a bűncselekményekből származik.

A pénzügyőrség vezetői a nyomozás érdekeire hivatkozva nem közölték, melyik társaságról van szó.