Vágólapra másolva!
A karácsonyra hazatérő vendégmunkások tömege miatt egyórás várakozásra kell számítani a röszkei határátkelőnél. A határrendészek hajnalban hat afgán határsértőt fogtak el a déli határon.
Vágólapra másolva!

Csütörtökre virradó éjszakától egy órás várakozás alakult ki a röszkei autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán a személyforgalomban - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitánság. A torlódás oka, hogy a Szerbia felé hazatérő vendégmunkások tömegesen jelentkeznek kilépésre.

A várakozás a kora délutáni órákig várhatóan megmarad, mert az átkelőn felé továbbra is intenzív a forgalom. Az átkelő teljes kapacitáson működik, valamennyi sávot igénybe vehetik az autósok. Érdemes Tiszasziget felé kerülni, ami ma 8 és 16 óra között van nyitva. Magyar és szerb állampolgárok használhatják az átkelőt.

Hajnalban lakossági bejelentés alapján 6 afgán állampolgárt fogtak el a Szeged Határrendészeti Kirendeltség munkatársai az 5-ös út közelében. Az afgánok egy családnak vallják magukat, együtt, gyalogosan lépték át a zöldhatárt. A csapatból egy egyéves kislányt kórházba kellett szállítania a mentőknek, mivel kiszáradás közeli állapotban volt.