Munkásokra omlott a föld Somogyban, ketten meghaltak

Vágólapra másolva!
Négy munkásra föld omlott a Somogy megyei Bábodpusztán, akik egy három méter mély árokban dolgoztak. Ketten közülük meghaltak, mire kimentették őket.
Vágólapra másolva!

Ráomlott a föld négy munkásra hétfő délután a Somogy megyei Dávodpusztán, ketten életüket vesztették - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgató, Heizler György. A négy emberre akkor dőlt rá a föld, amikor egy markológéppel már kiásott, három méter mély árokban dolgoztak. Két halastavat akartak összekötni az árokkal.

Az elsőként kimentett, még eszméletnél lévő két munkást mentőhelikopterrel a marcali kórházba szállították. A másik két ember már eszméletlen volt, amikor a tűzoltók kiszabadították őket a föld alól. A mentőorvos náluk csak a halál beálltát tudta megállapítani.

Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta: egy 49 éves böhönyei férfi és 17 éves fia vesztette az életét a helyszínen, az életben maradt két munkás közül az egyik súlyos, a másik pedig könnyebb sérüléseket szenvedett. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt eljárást indított.

A tűzoltók hat autóval és 21 emberükkel vonultak a helyszínre, a Nagybajom és Böhönye közötti pusztára. A mentést nehezítette, hogy az árok oldalait előbb fákkal ki kellett támasztani, nehogy a laza, homokos talaj tovább omoljon - mondta Heizler.