Svájcban fogták el a pénzszállító bevételével meglépett magyart

Vágólapra másolva!
December 23-án a svájci hatóságok egy vámellenőrzésen elfogták azt a 27 éves magyar férfit, aki december közepén Budapesten elhajtott egy nagy összegű készpénzt szállító autóval. A férfi az autó sofőrje volt, jelenleg kiadatási őrizetben van.
Vágólapra másolva!

A svájci hatóságok elfogták azt a magyar pénzszállítóautó-sofőrt, aki december közepén elhajtott az autóval, amíg társai egy II. kerületi patikában voltak, majd a pénzzel elmenekült - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfőn az MTI-vel.

A rendőrség közleményében azt írta: december 23-án a svájci hatóságok egy vámellenőrzés során St. Margrethen határátkelőhelyen fogták el a 27 éves, körözött férfit, aki jelenleg kiadatási őrizetben van. Magyarországra szállítása érdekében megtették a szükséges intézkedéseket.

December 16-án délután a pénzszállító autó háromfős személyzettel érkezett a Csatárka utcai gyógyszertárhoz. A két pénzkísérő bement a patikába a bevételért, ekkor harmadik társuk, a sofőr a nagy összegű készpénzt szállító autóval elhajtott. A járművet később a közeli Szikla utcában találták meg, a trezor üres volt.

A BRFK lopás miatt indított eljárást, a járművet vezető magyar férfi ellen országos, majd nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.