Ügyvédje szerint Farkas Péter fel akarta adni magát

Vágólapra másolva!
Az ünnepek után vélhetően hazautazott volna Farkas Péter, aki 2008 óta bujkált a hatóságok elől - mondta az olimpikon ügyvédje a Népszabadságnak. Az ügyvéd szerint a december 12-i jogerős ítélet után Farkas többször elmondta, hazajön letölteni büntetését.
Vágólapra másolva!

A jogerős ítélet december 12-i kihirdetése után Farkas Péter feladni készült magát. Ügyvédje, Pelle Andrea szerint vélhetően az ünnepek után hazautazott volna az egykori olimpikon, aki 2008 novembere óta bujkált a hatóságok elől - írja a Népszabadság.

Az ügyvéd azt mondta: rendszeresen tartotta a kapcsolatot Farkassal, folyamatosan tájékoztatta ügye állásáról. Pelle Andrea elmondása szerint a jogerős ítélet után már arról folytak köztük a beszélgetések, hogy Farkas hazajön és letölti büntetését.

Az ügyvéd ugyanakkor tisztázni szeretné, nem sérültek-e a Farkas Péter elfogásával végződött titkos akció keretében ügyvédi jogai, nem kerültek-e jogosulatlanul ügyvédi titkok a hatóságok birtokába. Mint a lapnak mondta, utánajár, hogy közte és védence között lezajlott beszélgetéseket nem ellenőrizék-e és nem használták-e fel Farkas elfogásához.

A BRFK egyik munkatársa a lapnak azt mondta, a rendőrség áll minden esetleges vizsgálat elé. Az ügyben a törvényeket betartva jártak el, szerinte az ügyvédet nem vonták semmiféle nyílt vagy titkos ellenőrzés alá, erre egyébként nem is kaptak volna bírói engedélyt - írja a lap.

Farkas Pétert szombat éjjel fogták el egy andorrai szállodában. A sportoló és testvére, Farkas Károly, illetve harmadik társuk ellen azért indult a büntetőeljárás, mert marihuánát termesztettek egy XVIII. kerületi családi házban. 2004-ben csaptak le a rendőrök a házban berendezett ültetvényre, ahol több ezer tő marihuánát találtak a profi szellőző-, és világító-berendezéssel felszerelt helyiségekben.