Márciusig előzetesben maradnak a csepeli gyanúsítottak

Vágólapra másolva!
Gazdasági bűncselekményekkel is meggyanúsították kedden Deme Gábort, a csepeli kettős gyilkosság egyik gyanúsítottját. A korábbi iskolai gazdasági igazgató és a gondnok, a másik gyanúsított előzetesét két hónappal meghosszabbították.
Vágólapra másolva!

Újabb két hónappal, március 9-ig meghosszabbította szerdán a Fővárosi Bíróság a csepeli kettős gyilkosság gyanúsítottjainak előzetes letartóztatását. A gyilkosság közel egy éve, január 7-én történt a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában. Az intézményvezetőt és helyettesét lőtték agyon. A rendőrség már másnap őrizetbe vette a két gyanúsítottat: a csepeli MSZP-ben is tevékenykedő Deme Gábort, aki az iskola gazdasági igazgatója volt, és a gondnoki feladatokat ellátó K. Tamást.

Deme az ügy eddigi állása szerint reménykedhetett szabadlábra helyezésében, de végül előzetesben maradt, és újabb bűncselekménnyel is meggyanúsították, még kedden, ügyvédje távollétében - mondta el szerdán Ruttner György, Deme védője. Az iskola korábbi gazdasági igazgatóját az intézmény gazdálkodásával kapcsolatos gazdasági bűncselekményekkel gyanúsították meg. Egy oldalon keresztül sorolják azokat a pénzügyi tételeket, amelyek a nyomozók szerint gyanúsak lehetnek. Ezek között van például úgynevezett "feketekassza", amelyből bizonyos alkalmazottaknak feketén fizettek az iskola pénzéből - mondta el Ruttner.

Az előzetes letartóztatást azért hosszabbították meg, mert még tart a bizonyítási eljárás, de az indoklásban már szerepel az új gyanúsítás is. Ügyvédje szerint Deme korábban feltáró vallomást tett, de keddi meggyanúsításakor nem tett vallomást, mert nem volt vele a védője. Ruttner szerint a lövések leadásával gyanúsított K. Tamás szerdán a bírósági meghallgatásán azt mondta: Demének a gyilkossághoz semmi köze. Az előzetes letartóztatás meghosszabbítása ellen egyébként fellebbeztek, az új gyanúsítás ellen pedig panaszt tettek - tette hozzá az ügyvéd.