16 év börtönre ítélték a Provident-dolgozó gyilkosát

Vágólapra másolva!
Tizenhat éves fegyházbüntetést szabott ki első fokon a bíróság arra a 21 éves pécsi férfira, aki 2008 nyarán megölte a Provident hitelintézet egyik alkalmazottját, miután nem tudta fizetni a törlesztéseket. A gyilkos előbb elásta, majd később bebetonozta áldozatának holttestét.
Vágólapra másolva!

"Nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt tizenhat év fegyházbüntetésre ítélte a Baranya Megyei Bíróság első fokon azt a 21 éves férfit, aki 2008-ban meggyilkolta és kifosztotta a Provident egyik pénzbeszedőjét" - közölte a Független Hírügynökséggel Hajdú István, a bíróság szóvivője. A férfit rongálás vétségében is bűnösnek találták, mert elvitte és felgyújtotta a pénzbeszedő kocsiját.

A férfi 2008. július 26-án Pécsett feszítővassal verte agyon a gyorskölcsönök nyújtására szakosodott hitelintézet területi képviselőjét, amikor a pénzbeszedő otthonában felkereste, hogy beszedje az esedékes törlesztőrészletet. Az ítélet szerint az elítélt és családja három hitelt vett fel, összesen 320 ezer forinttal tartozott a pénzintézetnek, de a törlesztés gondot okozott. Gyakran késtek a részletfizetéssel, a fiatalember ezért elhatározta, megöli a pénzbeszedőt.

Amikor a pénzbeszedő 2008. július 26-án megjelent nála, hogy átvegye az esedékes törlesztőrészletet, a ház konyhájában egy feszítővassal agyonverte, és elvette a nála lévő 180 ezer forintot. Holttestét egy sóderhalom alá rejtette, majd éjjel a kertben elásta. A rendőrség szerint a 21 éves férfi érezte, hogy egyre inkább rá terelődik a gyanú, ezért a holttestet tavaly ősszel kiásta, és bebetonozta. A rendőrség 2009 januárjában tartott házkutatást a gyanúsítottnál, ahol megtalálták a holttestet.