Vágólapra másolva!
Több helyen is havazik az országban, legintenzívebben Keszthely környékén. A Dunántúlon havas utakra kell számítani, késnek a távolsági buszok, de elzárt település nincs. Tolna, Baranya és Somogy megyében több kisebb baleset történt.
Vágólapra másolva!

A Magyar Közút Útinform kedd esti jelentése szerint az országban több helyen kell havas, hókásás utakra számítani. Intenzív a havazás a Dunántúlon többek közt Keszthely és Tapolca környékén, itt a fő- és mellékutak is havasak. Ugyancsak havas utakra kell számítani Zalaegerszeg, Pécs és Marcali környékén. Latyakosak az utak Székesfehérvár, Baja és Jászberény környékén. Máshol az utak általában vizesek vagy sónedvesek.

A 6-os főúton a dunaújvárosi papírgyári kihajtónál, két személygépkocsi ütközött, egy sávot lezártak. A hókásás 7-es főúton, Nagyrécsénél, két ember sérült meg, amikor frontálisan ütközött két autó kedden kora este. A Nagykanizsai tűzoltóság ügyelete a Független Hírügynökséggel azt közölte, hogy 6 óra után szabad lett az út, addig váltakozó irányban haladhat a forgalom a helyszínelés és mentés miatt. A 66-os főúton, Gödre közelében egy kamion megcsúszott, emiatt áll a forgalom.

Baranya megyében estig 12 közúti baleset történt, a legtöbb esetben kisebb koccanások történtek, egy könnyebb sérüléssel járó baleset volt. olna megyében három baleset történt napközben: egy kisebb koccanás és egy árokba borult autó mellett Bogyiszlón egy megcsúszott autó sodort el egy kislányt, aki könnyű sérülésekkel megúszta a balesetet.

Baranyában a kisebb falvakba csak 10-20 perces késéssel közlekednek a távolsági buszok. Hasonló a helyzet Tolna megyében is, itt Szekszárdon maradt ki néhány helyi járat, mert a hegyre vezető utakat későn kezdték sózni. Somogy megyében Polány és Somogygeszti térségében jelent problémát a síkos út, de Somogyban sincs megközelíthetetlen település, egyetlen helyközi járat sem maradt ki. Kaposváron délután 4 és este 7 óra között volt kritikus a helyzet, amikor lefagytak az utak. Tíz kisebb, koccanáshoz és két könnyű sérüléssel járó balesethez hívtak rendőrt.

A fővárosban kedd este nyolc óra körül kezdődött a havazás, a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. azóta száz munkagéppel tisztítja a fő- és tömegközlekedési utakat. Ennyi gép elegendő lesz a meteorológiai intézet által jelzett 15 centiméternyi hó eltakarításához - mondta az MTI-nek Horváth László, az FKF helyettes szóvivője. A cég ugyanakkor szerda reggeltől hómunkásokat is felvesz, jelentkezni a kerületi szolgáltatási csoportoknál lehet.

Az Ozone Network előrejelzése szerint kedden éjjel és szerdán az erősen északnyugaton, északon havazás, délen, délkeleten eső, néhol ónos eső várható. Kiadós mennyiségű csapadék, főleg nyugaton és északon várható, ahol 10-20 centiméter friss hó hullhat. A főváros környékén is több centiméter hóra készülhetünk.