Bajnainak üzengetve kampányol Mesterházy

Vágólapra másolva!
Bajnai Gordon miniszterelnöknek és a kormánynak címzett javaslatokkal kampányol Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje. Szerdán azt kérte Bajnaitól, hogy folytassák a krízisalapprogramot, majd dicsérte a kormány eddigi tevékenységét.
Vágólapra másolva!

A január végén befejeződő krízisalapprogram folytatását kérte Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje szerdán Bajnai Gordon kormányfőtől. Mesterházy szerdai sajtótájékoztatón azt mondta: a kormányfő ígéretet tett arra, hogy folytatja a programot, amelynek révén egyszeri, vissza nem térítendő támogatáshoz juthatnak a rászoruló családok.

A 2010-es választásokon miniszterelnök-jelöltként induló Mesterházy a múlt héten kedden egy másik ügyben is a pártfüggetlen, a választások után távozni készülő Bajnai kormányát megszólítva beszélt elképzeléseiről. Mesterházy akkor meglátogatott egy XIII. kerületi gondozóházat, és utána sajtótájékoztatóján azt javasolta a kormánynak, hogy az otthoni ápolást végzők tevékenysége fokozatosan váljon munkaviszonnyá, az érintettek pedig az ápoláshoz kapcsolódó speciális szakmai képzésen vehessenek részt európai uniós források bevonásával.

Szerdai sajtótájékoztatóján Mesterházy dicsérte Bajnait, szerinte az, hogy a GDP-hez viszonyítva 3,9 százalék helyett 3,6 százalék lett a 2009-es hiány, azt mutatja, hogy a kormány betartotta, amit vállalt. Sikerült egy olyan költségvetést végigvinnie, aminek következtében helyreállt a nemzetközi bizalom Magyarország iránt - mondta a miniszrelnökről.