Több buszsofőrt és műszaki szakembert is kirúgott a BKV

Vágólapra másolva!
Hat buszsofőrt és több műszaki szakembert bocsátott el a BKV az autóbuszok forgalomba állásának akadályozása miatt - közölte szerdán egy neve elhallgatását kérő szakszervezeti forrás. A BKV nem sokkal dél előtt kiadott közleménye szerint már nincs olyan vonal, ahol egyáltalán nem jár busz, de késésekkel továbbra is számolni kell.
Vágólapra másolva!

Több buszsofőrnek és műszaki szakembernek is felmondtak a BKV-nál szerda délelőtt, mert a cég által létrehozott kontrollcsoport megállapította: akadályozták az autóbuszok forgalomba állítását - értesült az MTI szakszervezeti forrásból. A neve elhallgatását kérő szakszervezetis szerint két-két buszsofőrt bocsátottak el a dél-pesti, a kelenföldi és az óbudai buszgarázsból. Az érintettek már szerda délelőtt távoznak a cégtől.

A BKV kedden közölte, hogy "szuper kontrollcsoportot" hoznak létre a közlekedési káosz felszámolására. A kontrollcsoport feladata, hogy megvizsgálja az autóbuszok műszaki állapotát a forgalomba álláskor és a garázsba visszaállás idején. Az intézkedéstől az indokolatlan szolgálatfelvétel megtagadását és az esetleges rongálások csökkenését várták. A BKV a kontrollcsoport szerda reggeli munkájáról délutánra ígért tájékoztatást.

Korábban Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője azt mondta: a kontrollcsoport is azt bizonyította, hogy tényleg léteznek a műszaki meghibásodások a BKV buszainál, és több olyan járművet ők irányítottak vissza, amelyeket a műszakiak kiengedtek volna a forgalomba.

A BKV szerdán, délelőtt fél tizenkettőkor azt közölte, hogy a járművek már minden viszonylaton közlekednek, igaz, továbbra is késéssel. Kedd reggel még 270 autóbusz nem állt forgalomba, szerda hajnalban már 58-cal kevesebb, 212 - áll a BKV közleményében, amely szerint a reggeli javítások után 150-re csökkent a forgalomból kimaradó buszok száma. A kimaradások a legtöbb fennakadást a a dél-budai és a dél-pesti területeken okozták, de a város más területein is vannak a menetrendtől eltérő járatok.

A BKV este kilenckor kiadott közleménye szerint az alább eltérések vannak a menetrendtől, illetve az alábbi járatok menetrendje állt helyre:

7-es: menetrend szerint

173: 10 helyett 10-12 perc

173E: menetrend szerint

20E: menetrend szerint

22-es, 222-es: 5 helyett 5-10 perc

58-as: menetrend szerint

90-es, 90A: 6-7 helyett 6-10 perc

109-es: menetrend szerint

115-ös: menetrend szerint

16-os, 16A, 116-os: 10 helyett 10-13 perc

23-as: 8 helyett 8-12 perc

30-30A: menetrend szerint

66-os: menetrend szerint

105-ös: menetrend szerint

112-es: menetrend szerint

148-as: 10 helyett 10-15 perc

153-as: menetrend szerint

168E: menetrend szerint

A BKV szerint a felsorolásban nem szereplő járatoknál jelentéktelen csúszások előfordulhatnak, de alapvetően tartják a menetrendet.