A Sláger Rádió utódjánál folytatják Bochkorék

Vágólapra másolva!
Az éveken át a Sláger Rádión hallható Bumeráng című műsor január 18-tól a Sláger frekvenciáját megszerző Neo FM-en folytatódik. A műsort ugyanúgy Boros Lajos és Bochkor Gábor - akik intenzív kampányt folytattak az új rádiók megjelenéséről szóló pályázati döntés ellen - fogja vezetni, a teljes stáb átszerződött az új rádióhoz.
Vágólapra másolva!

Megállapodott csütörtökön a Neo FM országos rádió tulajdonosa, az Econet.hu arról, hogy január 18-tól kezdve náluk hallható reggelenként a Bumeráng című műsor az eddig megszokott műsorvezetőkkel - ezt az Econet.hu tőzsdei cégként a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hozta nyilvánosságra. Mint írják, a három műsorvezető, Boros Lajos, Bochkor Gábor és Voga János "az elmúlt évek leghallgatottabb rádióműsorával" két évre szerződött hozzájuk, de a Neo FM további egy évre automatikusan meghosszabbíthatja a megállapodást.

A Bumeráng a Neo FM elődjénél, a Sláger Rádión ment november 18-ig, amikortól a műsorszolgáltatás jogát a Neo nyerte el az ORTT által kiírt pályázaton. Két hónap kihagyás után, január 18-tól ugyanúgy a reggeli műsorsávban lesz hallható a műsor, amelynek nemcsak húzóneveit, de teljes stábját leszerződtette a Neo.

"Piaci tapasztalatok azt mutatják, hogy az itt elért hallgatószám generálja a hirdetési árbevétel közel 60 százalékát az országos rádiókban, annak ellenére, hogy a műsor csak 4 órát tesz ki a napi 24 órás adásmenetből" - írta a Bumeráng megszerzéséről az Econet a BÉT-honlapon. "A reggeli műsor egyúttal kitűnő keretet ad a nem hagyományos reklámmegjelenések elhelyezésére is - szponzorált játékok, promóciók stb. -, amelyek szintén további árbevétel-növelő tényezőként jelentkezhetnek" - tették hozzá.

A rádiópályázaton a Sláger Rádió frekvenciáját az Econet.hu tulajdonában lévő FM1 konzorcium a médiahatóság MSZP, Fidesz és KDNP által delegált tagjainak szavazatával szerezte meg, míg a Danubius frekvenciája a Class FM néven rádiót indító Advenióé lett. A bíróság a Danubius Rádió által indított polgári perben kedden mondta ki nem jogerős elsőfokú ítéletében, hogy az ORTT pályáztatási eljárása jogsértő volt (erről részletesen itt olvashat). A Sláger Rádió szintén pert indított, ennek tárgyalása január 19-én lesz.

A Bumeráng műsorvezetői az őszi pályáztatási eljárást több esetben is nyíltan kritizálták. Novemberben, miután a Neo megszerezte a frekvenciát, Boros Lajos az [origo]-nak azt mondta: több adóval is tárgyalnak arról, hol folytathatja tovább a Bumeráng 15 fős stábja. Konkrét rádiókat nem nevezett meg, de már akkor elárult annyit, hogy a Neo FM is ezek között van. Boros szerint a döntésben az játszik szerepet, hogy mely adó tud akkora hallgatottságot biztosítani, mint korábban a Sláger, illetve melyik adó tudja biztosítani a stúdióra vonatkozó speciális igényeiket.