Megtisztították az M7-es autópálya eljegesedett balatoni szakaszát

Vágólapra másolva!
Több balesetet is okozott péntek reggel az M7-es autópálya balatoni szakaszának eljegesedése. A forgalmat több órára elterelték péntek délelőtt, de tíz órakor ismét megnyitották mindkét oldalt az autósok előtt, az autópályát addigra megtisztították.
Vágólapra másolva!

10 autó rohant egymásba az M7-es autópálya 126-os kilométerénél, a Nagykanizsa felé vezető oldalon, a balatonszárszói lehajtó előtt péntek reggel 6 óra körül - közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelem ügyeletese. A balesetnek 3 sérültje van, őket a siófoki kórházba vitték. A mentés idejére teljes szélességében lezárták a sztráda Nagykanizsa felé vezető oldalát ezen a szakaszon. Az MTI szerint az autópálya mindkét oldala jeges volt, ezért az autósoknak a rendőrség azt ajánlotta, hogy a Budapest felé tartók is kerüljék el az autópálya ezen szakaszát, vagyis Balatonboglár és Siófok között ne hajtsanak fel az M7-esre, illetve hajtsanak le róla. A Nagykanizsa felé haladó forgalmat a 7-es számú főútra terelték.

A Somogy megyei katasztrófavédelem ügyeletese délelőtt tizenegy óra után az [origo]-nak azt mondta: az autópályát azóta megtisztították, és tíz óra körül újra megindult a forgalom mindkét oldalon.

A megyei rendőr-főkapitányság kora délután további, reggel történt balesetekről számolt be, amelyeket a jeges útburkolat okozott. A 123-as kilométerszelvénynél összeütközött két ukrán rendszámú gépkocsi, egy ember súlyosan megsérült. A 124-es kilométerszelvénynél három baleset is történt. Az egyikben egy román, egy ukrán és egy magyar rendszámú személyautó ütközött; egy ember súlyosan, egy pedig könnyebben megsérült. A másodikban egy ukrán és egy román rendszámú gépkocsi karambolozott, itt hárman sérültek meg könnyebben. A harmadik balesetben egy olasz kamion ütközött a szalagkorlátnak, személyi sérülés nem történt, csak anyagi kár keletkezett. A 130 és 135 kilométer közötti szakaszról szintén anyagi kárral járó balesetekről kapott bejelentéseket a rendőrség.