Előzetesbe került a BKV volt személyzeti vezetője

Vágólapra másolva!
Az bíróság előzetes letartóztatásba helyezte Sz.-né Sz. Eleonórát, a BKV egykori humánpolitikai igazgatóját. A szerdán őrizetbe vett volt személyzeti vezetőt különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsítják. Az ügye még nyáron pattant ki, amikor több mint 86 milliós végkielégítése mellett tovább dolgozott a BKV-nál.
Vágólapra másolva!

Különösen nagy kárt okozó csalás bűntette miatt előzetes letartóztatásba helyezte Sz.-né Sz. Eleonórát, a BKV volt humánpolitikai igazgatóját a Pesti Központi Kerületi Bíróság szombaton. Sz.-né Sz. Eleonórát szerdán vette őrizetbe a rendőrség különösen nagy kárt okozó csalás gyanújával, több mint 86 millió forintos végkielégítése miatt. A Fővárosi Bíróság közleménye szerint az előzetes letartóztatása harminc napra szól.

Skoda Gabriella, a főügyészség szóvivője szombaton elmondta: a bíróság az összebeszélés veszélyére figyelemmel rendelte el a gyanúsított előzetes letartóztatását. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett, így az nem jogerős.

Az egykori igazgatónőt a Független Hírügynökség szerint a Gazdagréti lakótelepen lévő lakásából vitték el a rendőrök. A lakásban házkutatást is tartottak, számítógépet, iratokat foglaltak le.

Még pénteken kezdeményezte az ügyészség a volt humánpolitikai igazgató előzetes letartóztatását. Az ügyész indítvány szerint a következőkkel indokolták ezt: "feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a még teljes mértékben fel nem derített cselekmények vonatkozásában megnehezítené az igen szerteágazó bizonyítást".

Sz-nét szerdán vette őrizetbe a rendőrség különösen nagy kárt okozó csalás gyanújával, több mint 86 millió forintos végkielégítése miatt. A rendőrség szerint a nyomozás során megállapították, hogy az igazgató közös megegyezéssel távozott a BKV-tól, majd rövid időn belül visszafoglalkoztatta őt a közlekedési vállalat. A végkielégítés kifizetése több pénzügyi, illetve munkajogi szabályba ütközött, az összeg utalványozására a nőnek nem volt jogosultsága - közölte korábban a rendőrség.

2009 nyarán derült ki, hogy a humánpolitikai igazgató annak ellenére dolgozik tovább, hogy 2008 márciusában közel százmilliós végkielégítéssel távozott a közlekedési vállalattól. A nőt ezután július végén menesztette a BKV.