Rendben járnak a BKV buszai szombaton

Vágólapra másolva!
Reggel még akadtak pár perces késések, de kora délelőttre teljesen helyreállt a budapesti buszközlekedés - mondta a BKV fődiszpécsere. A BKV-dolgozók alapossága miatt lassan egy hete tartó járatkésések és -kiesések így szombaton alig észlelhetők.
Vágólapra másolva!

"A kint lévő járműpark" rendben közlekedik, nincsenek jelentős késések a fővárosi buszközlekedésben - mondta az [origo]-nak délelőtt háromnegyed 10-kor a BKV fődiszpécsere, Mezei László.

A diszpécser szerint ugyanakkor reggel "voltak pár perces késések a járműkiadásban", de ez sem okozott nagyobb fennakadást szerinte. Elmondta még, hogy az enyhülő időjárás is hozzájárult, hogy elegendő buszt tudjanak forgalomba állítani.

Szombaton ráadásul kevesebb busz közlekedik, az MTI szerint a hétköznap szokásos mintegy 1200 járműnek körülbelül a kétharmada, nagyjából 800 BKV-busz jár az utakon.

Az elmúlt napokban jelentős fennakadások voltak a BKV-buszok közlekedésében. A szakszervezetek tájékoztatása szerint azért, mert a dolgozók szigorúan a munka törvénykönyve szerint dolgoznak, műszaki hibás autóval nem indulnak el.

A BKV vezetése szerint nem az alkatrész hiánya vagy a műszaki állapotok miatt csúszik a járműkiadás, hanem a kollektív szerződés vitája miatt, ez egyfajta nyomásgyakorlás a szakszervezetek részéről. Demszky Gábor főpolgármester csütörtökön vadsztrájknak minősítette a történéseket, ezeket elítélendőnek, elfogadhatatlannak nevezte. (A fennakadásokról készült riportunkat itt olvashatja.)