Tíz percre mehettek vissza a felrobbant ház lakói

Vágólapra másolva!
Visszamehettek egy rövid időre lakásaikban annak a háznak a lakói, ahol pénteken robbanás történt a főváros V. kerületében. A ház továbbra is veszélyes, de a mellette található bölcsőde és óvoda ki tud nyitni hétfőn.
Vágólapra másolva!

Jövő hétfőn biztosan kinyit a robbanásban megsérült Balaton utcai ház szomszédságában működő bölcsőde és óvoda, vasárnapra ugyanis elkészül az épület védőtetője - közölte Puka Zsófia, a főváros V. kerületi önkormányzatának sajtóreferense szombaton.

Pénteken hajnalban feltehetően egy gázkészülék miatt történt robbanás a Balaton utcai ház legfelső szintjének egyik lakásában. Az ott lakó idős férfi olyan súlyosan megégett, hogy a kórházban életét vesztette, hárman megsérültek. Az életveszélyessé vált épület 48 lakásából valamennyi lakót ki kellett költöztetni.

Az önkormányzat sajtóreferense szerint minden lakó elhelyezéséről gondoskodni tudnak, több önkormányzati lakás áll rendelkezésre, és egy nyugdíjas otthonban is tudnak helyet biztosítani. A lakók többsége azonban rokonoknál lakik, amíg vissza nem költözhetnek otthonaikba.

A lakók a tűzoltók felügyeletével szombaton bemehettek lakásukba, hogy elhozzák a szükséges személyes tárgyaikat. A TV2 Híradója arról számolt be, hogy egyesével, tíz percre mehettek fel a lakók, mert a házba bemenni továbbra is veszélyes. Míg sorban álltak, kisebb viták alakultak ki köztük. Az egyik lakó azt nyilatkozta, hogy szenilis volt, és az utóbbi időben többször a szomszédjai segítségre szorult az az idős férfi, akinek a lakásában a robbanás történt.

A Balaton utcának a Honvéd és a Falk Miksa utca közötti szakasza viszont továbbra is le van zárva, várhatóan jövő hét közepétől lehet megnyitni.