Magzatkárosítás miatt feljelentést tett Molnár Oszkár

Vágólapra másolva!
Három napon belül dönt a borsodi főügyészség arról, hogy elindítja-e a nyomozást Molnár Oszkár feljelentése nyomán. Az edelényi polgármester korábbi, nagy vihart kavart kijelentéseihez hasonlóan azt fogalmazta meg feljelentésében, hogy szerinte egyes, az Edelény környéki falvakban lakó cigány asszonyok szándékosan károsítják meg magzataikat.
Vágólapra másolva!

Ismeretlen tettesek ellen tett feljelentést magzatkárosítás és más esetek miatt Molnár Oszkár (Fidesz) országgyűlési képviselő, Edelény polgármestere. A még az elmúlt évben beérkezett feljentés ügyében a Legfőbb Ügyészség az illetékes Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészséget jelölte ki kivizsgálásra és az eljárás lefolytatására.

A Legfőbb Ügyészség hétfőn küldte meg a feljelentést tartalmazó iratot a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészségnek, amely három napon belül dönt arról, hogy feljelentés kiegészítést kér, elutasítja a feljelentést, vagy elindítja a nyomozást az ügyben - közölte Martossy György, a megyei főügyészség szóvivője.

Molnár Oszkár a feljelentésben több bűncselekmény gyanúját is megfogalmazta, a magzatkárosítással kapcsolatos esetek mellett kiskorúak megrontására, valamint vérfertőzésre utaló adatokat is közölt. Martossy György azt mondta: a képviselő feljelentésében orvosok, védőnők, önkormányzati dolgozók kijelentéseire hivatkozik, nevesítve ugyanakkor senki nincs.

Molnár Oszkárnak az elmúlt időszakban több nyilatkozata látott napvilágot, ezek - egyebek mellett - cigányok által többségben lakott településeken élő, születendő gyermeküknek szándékosan ártó terhes asszonyokról, a melegekről, és a "globális zsidó nagytőke terjeszkedéséről" szóltak.

A Fidesz országos választmánya 2009 végén úgy döntött, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye 8-as választókerületében, Edelényben mást indít, a párt képviselőjelöltje Daher Pierre kórházigazgató lesz. Molnár Oszkár korábban kijelentette: ebben az esetben független jelöltként indul az országgyűlési választáson.