Hatástalanították a miskolci vonaton talált gránátot

Vágólapra másolva!
Egy Ózdról Miskolcra tartó vonaton II. világháborús gránátot találtak a takarítók Miskolcon. A robbanószerkezetet a tűzszerészek hatástalanították.
Vágólapra másolva!

II. világháborús robbanószerkezetre bukkant a takarító személyzet a miskolci Tiszai pályaudvaron, egy korábban beérkezett vonatszerelvény mellékhelyiségében hétfőn - közölte a rendőrség. A tűzoltók biztosították a megsemmisítés helyszínét, de nem kellett beavatkozniuk, a tűzszerészek sikeresen hatástalanították a szerkezetet.

A húsz centiméter hosszú, öt centiméter átmérőjű szerkezet miatt lezárták a pályaudvar érintett részét, amely már az utasforgalomtól kieső területen volt - mondta Gaskó Bertalan, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. A vonat Ózdról érkezett Miskolcra.

A rendőrség a helyszínre hívta a REBISZ tűzszerészeit, akik megvizsgálták és megállapították, hogy a bomba egy második világháborús aknagránát amelynek a gyújtó szerkezete sérült volt. A szóvivő egyelőre nem tudta megmondani, mennyire volt veszélyes a gránát. Hogy miként került a robbanó szerkezet a vonatra, a rendőrség vizsgálja.

A tűzszerészek megvizsgálták a "talált tárgyat", amely egy sérült alumínium gyújtószerkezetű gránát. Amennyiben éles a háborús maradvány, a szerkezetet megsemmisítik - mondta a szóvivő. Azt is vizsgálják, hogyan került a szerkezet a vonatra.