Kiraboltak egy lottózót és egy videótékát Budapesten

Vágólapra másolva!
Videótékát és lottózót raboltak ki a főváros I., illetve VII. kerületében. Az utóbbi időszakban egyre gyakrabban rabolnak ki lottózókat.
Vágólapra másolva!

Kiraboltak egy videotékát a VII. kerületi Dohány utcában kedd este - mondta Sass Oszkár, a BRFK sajtóügyeletese. A videotékába egy körülbelül 170 centiméter magas, sállal eltakart arcú férfi lépett be, aki - feltehetően fegyverrel - a bevétel átadására szólította fel az alkalmazottat. Miután megszerezte a pénzt, elmenekült. Lövés, sérülés nem történt.

Kiraboltak egy lottózót is az I. kerületi Fő utcában kedd este - mondta korábban a sajtóügyeletes. A lottózóba egy körülbelül 160 centiméter magas, baseballsapkát és khaki színű ruhát viselő férfi lépett be, aki - feltehetően fegyverrel - a bevétel átadására szólította fel az alkalmazottat. Miután megszerezte a pénzt, elmenekült. Lövés, sérülés nem történt. A rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz.

Az utóbbi időszakban több lottózót raboltak ki. Január 4-én a főváros V. kerületében, a Szent István körúton rabolt ki egy lottózót egy harminc év körüli férfi, aki feltehetően ugyancsak fegyverrel kényszerítette az alkalmazottat. Miután a bevételt megkapta, elmenekült a helyszínről. Lövés, sérülés ott sem történt.

Az egyik zuglói lottózót január 11-én fosztotta ki egy férfi. A tettes feltehetően szintén fegyverrel fenyegette meg a XIV. kerületi, Róna utcai lottózó munkatársát, majd sikerült kereket oldania. Az eset során lövés nem dördült, személyi sérülés nem történt.

A szombathelyi főtéren található lottózót január 7-én próbálta meg kirabolni egy férfi. A rabló fenyegetőzött és pénzt követelt, de végül üres kézzel távozott. A lottózóba belépő férfi sállal takarta el az arcát, kezében fegyvernek látszó tárgyat tartott. A bevétel átadását követelte, de az alkalmazottak nem engedelmeskedtek neki, így a rablás csak kísérlet maradt.