Szerdán dönt a szakszervezet a vasutassztrájkról

Vágólapra másolva!
Szolidaritási sztrájkot akarnak kezdeni a MÁV dolgozói, szerdán születhet döntés arról, hogy mikortól lesz munkabeszüntetés. A vasutas szakszervezet ezzel áll ki a BKV-alkalmazottak mellett.
Vágólapra másolva!

Szerdán születhet döntés arról, hogy a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSzSz) mikorra hirdeti meg a szolidaritási sztrájkot - mondta kedden Gaskó István, az érdekképviselet vezetője.

A VDSzSz hétfőn jelentette be: ha nem tud megállapodni a BKV vezetése a közlekedési társaság érdekképviseleteivel, akkor szolidaritási sztrájkot tartanak a BKV dolgozókkal. Gaskó István a munkabeszüntetés időpontját ugyanakkor nem tudta megmondani. Azt ígérte, hogy 12 órával a sztrájk kezdete előtt bejelentik.

A BKV-sztrájkkal egy időben sztrájkba lép a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) is - közölte a vasúti szakszervezet hétfőn. Gaskó István, a VDSZSZ elnöke ekkor jelentette be, hogy határozatlan idejű, országos szolidaritási sztrájkot hirdetnek, akkor még nem közölte, hogy mikortól.

Gaskó hétfőn még elkézelhetőnek tartotta, hogy már keddtől beszüntetik a munkát, de mindenképpen a BKV dolgozóinak tervzett sztrájkja alatt akarják megszervezni saját munkabeszüntetésüket. A sztrájk főként a Budapest környéki vasúti közlekedést érinti majd, de a munkabeszüntetés hatással lesz az ország egész vasúti közlekedésére.