Újabb két BKV-st gyanúsítottak meg

Vágólapra másolva!
Kedden újabb volt BKV-vezetőt gyanúsított meg hűtlen kezeléssel a rendőrség  - értesült az MTI. Kedden Z. Tibort, a BKV korábbi kommunikációs főosztályvezetőjét is meggyanúsították abban az ügyben, amely szerint fiktíven alkalmazta a közlekedési vállalat Hagyó Miklós szóvivőjét. Egy adminisztratív munkatársat is gyanúsítanak a BKV-val, valószínűleg ő segített a bérszámfejtésnél a szóvivőnek.
Vágólapra másolva!

Z. Tibort, a BKV korábbi kommunikációs főosztályvezetőjét is hűtlen kezeléssel gyanúsította meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) - értesült az MTI. A BRFK tájékoztatása szerint az egykori főosztályvezetőt bűnsegédként, hűtlen kezelés gyanújával hallgatták ki.

Az MTI szerint a korábbi gyanúsításokhoz hasonlóan Z.-t is H. Évának a foglalkoztatása miatt hallgatták ki. H. Évát, Hagyó Miklós korábbi szocialista főpolgármester-helyettes szóvivőjét a gyanú szerint fiktíven foglalkoztatta a BKV. A BKV hétfői közleménye szerint nem Bolla Tibor gazdasági vezérigazgató-helyettes a felelős H. Éva foglalkoztatásáért, hanem egy meg nem nevezett volt főosztályvezető. Az MTI úgy tudja: ez a főosztályvezető Z. Tibor, aki azóta rendkívüli felmondással távozott a cégtől.

Az eddigi adatok szerint Z. Tibor H. Éva BKV-s jelenléti íveinek igazolásával, prémiumainak kiírásával, teljesítési jelentéseinek elfogadásával szándékosan segített R. Miklós volt kommunikációs vezérigazgató-helyettesnek és B. Tibor jelenlegi gazdasági vezérigazgató-helyettesnek a nő jogtalan kifizetéseinek engedélyezésében. A volt kommunikációs főosztályvezető ezzel több mint 24 millió forint kárt okozott a BKV-nak. Z. Tibort szabadon engedték a kihallgatás után.

Z. Tibor elmondta: a gyanúsítás ellen panasszal élt, mert szerinte az alaptalan. Horváth Éva korábban került a céghez, mint ő, és soha nem volt a munkáltatója Horváth Évának. Viszont napi munkakapcsolatban ált a nővel, csakúgy, mint azok a BKV vezetők, akik, úgy tűnik, "amnéziában szenvednek".

Egy másik BKV-st is gyanúsítanak

Szintén bűnsegédként elkövetett hűtlen kezelés gyanújával gyanúsítottként hallgatták ki a BKV egy adminisztratív munkakörben dolgozó munkatársnőjét. A gyanú szerint a nő tudta, hogy Horváth Éva nem végez munkát, mégis segített a többi gyanúsítottnak, hogy Horváth Éva pénzét bérszámfejtésre előkészítse. A nő is panasszal élt a gyanúsítás ellen és azt mondta a rendőröknek, hogy csak a főnökei utasítását követte.

Tafferner Éva, a BRFK szóvivője elmondta: ebben az ügyben a nyomozás jelenlegi állása szerint befejeződtek a gyanúsítások. A munkát nem végző, de a BKV-tól pénzt és juttatásokat kapó nő foglalkoztatása kapcsán 5 gyanúsított van. Két embert hűtlen kezeléssel, hármat ugyanebben az ügyben bűnsegédként gyanúsítanak. A rendőrség tovább nyomoz a BKV-nál, a közeljövőben a rendőrség által vizsgált több száz végkielégítési irat ügyében várhatók gyanúsítások.

Hétfőn ugyancsak hűtlen kezelés gyanúja miatt hallgatta ki a BRFK R. Miklóst, a BKV korábbi vezérigazgató-helyettesét. R. Miklós a gyanú szerint vagyonkezelési kötelezettségét súlyosan megszegte, amikor 2008-ban 8 hónapon keresztül, a tényleges munkát nem végző H. Éva részére különböző juttatások és munkabér kifizetését engedélyezte - olvasható a rendőrségi közleményben. A rendőrség szerint H. Éva fiktív foglalkoztatásával a BKV-nak 10,52 millió forint vagyoni hátrányt okozott.