Vágólapra másolva!
A Borsod megyei ügyészség további adatokat kér Molnár Oszkár edelényi polgármester magzatkárosításról szóló feljelentéséhez. Többek között magától Molnártól is várnak adatokat és dokumentumokat. Molnár feljelentésében azt állította, hogy egyes terhes anyák a nagyobb összegű segély érdekében bántalmazzák magzatukat.
Vágólapra másolva!

További adatokat, információkat kér a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség Molnár Oszkár, Edelény fideszes polgármesterének feljelentése ügyében - mondta az MTI-nek csütörtökön Martossy György ügyészségi szóvivő.

A megyei főügyészség szerdán döntött arról, hogy feljelentéskiegészítést rendelnek el az ügyben. Ennek lefolytatásával a Borsod Megyei Rendőr-főkapitányságot bízták meg. Többek között a feljelentőtől várnak további adatokat és lehetséges dokumentumokat, erre 15 nap áll rendelkezésre.

Molnár feljelentésében azt állította, hogy cigányok által többségben lakott településeken több terhes asszony szándékosan árt születendő gyermekének azért, hogy nagyobb összegű támogatást kapjon. A feljelentésben Molnár több bűncselekmény gyanúját is megfogalmazta, a magzatkárosításos esetek mellett kiskorúak megrontására, valamint vérfertőzésre utaló adatokat is közölt. A képviselő az ügyészség szerint orvosok, védőnők, önkormányzati dolgozók kijelentéseire hivatkozik, nevesítve ugyanakkor senki nincs.

A Fidesz országos választmánya az év végén úgy döntött, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye 8-as választókerületében, Edelényben mást indít, a párt képviselőjelöltje Daher Pierre kórházigazgató lesz. Molnár Oszkár korábban kijelentette: ebben az esetben független jelöltként indul az országgyűlési választáson.