Telekocsi segítheti a pestieket a sztrájkban

Vágólapra másolva!
Budapesten belül is lehet fuvart keresni és ajánlani az iWiW Telekocsi alkalmazásában, amely a BKV-sztrájk miatt nehezen közlekedő fővárosiaknak segít. Ingyen vagy olcsón, egyik kerületből a másikba juthatnak el a felhasználók előzékeny autósok segítségével.
Vágólapra másolva!

Interneten keresztül is egymásra találhatnak a BKV-sztrájk miatt bajba jutottak és azok, akiknek kocsijában még akad szabad hely. Az iWiW egyik alkalmazását, a Telekocsit a BKV-sztrájk miatt fejlesztették tovább, így mostantól már nem csak az egyik városból a másikba, hanem az egyik budapesti kerületből a másikba igyekvők is kereshetnek vagy ajánlhatnak fuvart egymásnak. A program fejlesztői a sztrájk alatti alternatív közösségi közlekedést szeretnék segíteni.

A programban gyakorlatilag utazási hirdetéseket lehet feladni: a felhasználó megadhatja, hogy mikor és hová menne, míg mások felajánlhatják autójukat és a szabad utasüléseket. Az autós azt is bejelölheti, hogy lehet-e dohányozni a kocsijában, hány utas fér be, vagy azt, hogy kér-e hozzájárulást a benzin árához. Az alkalmazás az egybevágó hirdetésekről értesítést küld, ezután a jelentkezők felvehetik egymással a kapcsolatot.

Az [origo] összes hírét és tudósítását a sztrájkról itt megtalálja.

(Az iWiW az [origo]-t kiadó Origo Zrt. tulajdonában van.)