Demszky több buszjáratot szervezne ki a BKV-tól

Vágólapra másolva!
Újabb buszjáratokat kellene külső szolgáltatóknak adni - mondta Demszky Gábor főpolgármester az ATV-ben hétfőn este. Szerinte az eddigi kiszervezésekkel lehetett fenntartani a BKV-sztrájk idején is a buszszolgáltatás minimumát, és a külső vállalkozók további bevonásával sikerülne a valódi költségarányokat kimutatni.
Vágólapra másolva!

Bővíteni kell a külső vállalkozások kezébe adott buszjáratok számát Budapesten - erről beszélt a főpolgármester az ATV Egyenes beszéd című műsorában hétfő este. Demszky Gábor szerint az eddig szerződéses vállalkozásba került járatok kellettek ahhoz, hogy minimális mértékben képesek voltak fenntartani a buszközlekedést Budapesten a múlt keddtől a hét végéig zajló munkabeszüntetésben.

Demszky Gábor elmondta, hogy az újabb buszjárat-kiszervezés abban is segítséget nyújtana, hogy kiderüljön, ténylegesen mibe kerül a szolgáltatás. Főpolgármestersége idején több száz autóbuszt vásárolt a BKV - mondta Demszky, aki amellett foglalt állást, hogy felújítás helyett folytassák a járműpark cseréjét. Szerinte ebben is szerepe lehetne a járatkiszervezésnek, mert a külső partner új buszokkal együtt szerződhetne a szolgáltatásra.