Kivizsgálná a Fidesz a kormányzati önfényezést

Vágólapra másolva!
Kormányra kerülése után a Fidesz elszámoltatná a Bajnai-kormányt a hétfőn indult 100 millió forintos kormányzati kampány ügyében is. A kormányzati kampány az elmúlt év válságkezelő intézkedéseit ismerteti. A Fidesz szerint viszont ez burkolt pártfinanszírozás.
Vágólapra másolva!

A Fidesz kormányra kerülése esetén el fogja számoltatni az illetékeseket abban a hétfőn indult kormányzati kampánynak az ügyében is, amelyet a Fidesz jogellenes kampányfinanszírozásnak és hazugságpropagandának tart. Erről hétfőn Balsai István, a Fidesz elnöki stábjának jogi igazgatója beszélt.

Szollár Domokos kormányszóvivő vasárnap közölte az MTI-vel: kéthetes lakossági tájékoztató sorozatot indít hétfőn a kormány. A kampány célja, hogy az emberek megismerhessék azokat a mindennapi életüket is érintő intézkedéseket, amelyekről a válságkezelő-kormány az elmúlt közel egy évben döntött. Az intézkedéseket és új esélyeket bemutató sorozat január 18-tól január 31-ig tart, összköltsége nettó 94 millió forint.

Balsai szerint a kormányzati kampány jogellenesen sérti a kampányfinanszírozásra vonatkozó szabályokat. A fideszes politikus szerint a százmillió forintos kampány valójában az MSZP-s képviselőjelöltek kampányát segíti. Ezzel szerinte százmillió forintot sikerül kivenni az adófizetők zsebéből teljesen haszontalan célokra.

A Fidesz múlt héten azt közölte: burkolt párt- és kampányfinanszírozásra készül a kormány azzal is, hogy a választási időszakban 300 millió forintot költene az uniós forrásokból megvalósult beruházások bemutatására. A Fidesz szerint ráadásul a kormányzati sikerpropagandát semmi nem indokolja, hiszen a gazdasági mutatók a mélyponton vannak.