Felmentették a visszaélési vádak alól Dombóvár korábbi polgármesterét

Vágólapra másolva!
A Pécsi Ítélőtábla kedden felmentette a visszaélésekkel vádolt korábbi dombóvári polgármestert, Szabó Lórándot. A nem jogerős ítéletet bűncselekmény hiányával indokolta a bíróság.
Vágólapra másolva!

Bűncselekmény hiányában felmentette a hivatali visszaélés és a személyes adattal visszaélés vádja alól a Pécsi Ítélőtábla Szabó Lórándot, Dombóvár korábbi polgármesterét. A másodfokon eljáró táblabíróság kedden hozott határozata nem jogerős.

Az eljárás pótmagánváddal indult, a vád szerint Szabó egy neki kézbesített, de a pótmagánvádló személyes adatait is tartalmazó ügyészségi határozattal élt vissza. A vád szerint Szabó a városházán lefénymásoltatta a határozatot, majd a hivatal egyik alkalmazottjával kézbesíttette azt egy helyi önkormányzati képviselőnek, valamin a masiktv.hu oldal készítőjének. A vád azzal érvelt, hogy a korábbi polgármester így megsértette a pótmagánvádló személyes érdekeit, nagy mértékben hátrányos befolyásolta szakmai, pedagógusi tekintélyét, valamint erkölcsi megbecsülését.

Szabónak nem ez volt az első bírósági ügye. 2009 júliusában rágalmazásban bűnösnek mondta ki a Tolna Megyei Bíróság, és 100 ezer forint pénzbírságot szabott ki rá. Szabó tavaly június 17-én indoklás nélkül lemondott polgármesteri tisztségéről.