H1N1-ben halt meg egy beoltott férfi

Vágólapra másolva!
Meghalt egy igazoltan H1N1-fertőzésben szenvedő férfi, pedig novemberben megkapta a védőoltást. A 49 éves férfi családjában senki nem betegedett meg. Mielőtt meghalt, öt napon át magas lázzal kezelték.
Vágólapra másolva!

A 49 éves férfi a múlt szombaton került a sátoraljaújhelyi kórházba lázas állapotban. A mellkasröntgen kétoldali, nagyon nagy kiterjedésű tüdőgyulladást igazolt - mondta el a Független Hírügynökségnek kedden Vass Zsuzsanna, a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház intenzív osztályának főorvosa. A beteg állapota pár óra alatt annyira leromlott, hogy gépi lélegeztetésre kapcsolták, és annak ellenére, hogy minden kezelést megkapott, hétfőn este úgynevezett szeptikus sokkban meghalt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei ÁNTSZ-nél elvégzett vizsgálat kedden délután igazolta a H1N1 vírus jelenlétét a férfi szervezetében. A főorvos elmondta: a férfi magas vérnyomásban és cukorbetegségben szenvedett, de betegsége egyensúlyban volt. A férfi családjában más nem kapta el a betegséget, holott egy lakásban éltek vele, és egyszerre oltották be őket még november elején.