Zárt ajtók mögött kezdődött a mohácsi rajztanár pere

Vágólapra másolva!
Zárt ajtók mögött tárgyalják a diákjainak megrontásával vádolt mohácsi rajztanár ügyét. A bíróság a kiskorú sértettek érdekében zárta ki a nyilvánosságot.
Vágólapra másolva!

Zárt tárgyalást rendelt el a tanácsvezető bíró a szemérem elleni erőszakkal vádolt mohácsi rajztanár perében, amely kedden kezdődött a Mohácsi Városi Bíróságon. A bíróság a döntést a kiskorú áldozatok védelmével indokolta. A per szerdán és csütörtökön is folytatódik, de így csak az ítélethirdetés lesz nyilvános, az indokolás szintén a hallgatóság kizárásával zajlik majd.

A vád szerint az általános iskolai tanár tizenkét év alatti, felügyeletére bízott kislányokkal erőszakoskodott: az iskolai tanteremben, rajzszakköri foglalkozások alatt, amire az adott alkalmat, hogy bizonyos foglalkozásokon csak egy-két gyermek vett részt.

Az ügyészség ezért a pedagógust tizenötrendbeli szemérem elleni erőszakkal, egyrendbeli megrontással, továbbá szerzői jogok megsértésével vádolja. A vádirat szerint a tanár az iskolai tanteremben, rajzszakköri foglalkozások alatt nemi vágyát kielégítve fajtalankodott diákjaival. A tanár tagadja a bűncselekményeket. (Az ügyről készült korábbi helyszíni riportunkat itt elolvashatja.)