Intézkedő rendőrökre támadt egy ittas sofőr Zákányszéken

Vágólapra másolva!
A Csongrád megyei Zákányszéken két rendőrt könnyebben megsebesített egy férfi, aki ittasan vezetve előbb nem állt meg a rendőrök jelzéseire, majd ütni és rugdosni kezdte a vele szemben intézkedőket.
Vágólapra másolva!

Intézkedő rendőrökre támadt egy ittas sofőr Zákányszéken, a járőrök könnyebben megsérültek, a férfit előállították - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerdán az MTI-vel. Szenti Szabolcs tájékoztatása szerint kedden lakossági bejelentés alapján akarták igazoltatni az autó vezetőjét a szegedi rendőrkapitányság járőrei, de a sofőr autójával nem volt hajlandó megállni a rendőrök fény- és hangjelzésére. A férfi később, egy tanyabejáróhoz érve megállt, és kiszállt a kocsiból.

A rendőrök felszólítására az ötvenöt éves domaszéki férfi nem akarta magát igazolni. Kiabált, majd ütni és rugdosni kezdte a vele szemben intézkedőket. A rendőrök végül megbilincselték és előállították. A járőrök csak könnyebben sérültek meg. A férfi a szonda szerint ittas volt és kiderült az is, hogy sem forgalmi, sem vezetői engedéllyel nem rendelkezik. Ellene ittas járművezetés vétsége és hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indult büntetőeljárás- tette hozzá a hadnagy.