30 milliós adóhiányt talált Zuschlagnál az APEH

Vágólapra másolva!
A bíróság 30 millió forintos adóhiányt állapított meg Zuschlag Jánosnál. A csalással vádolt egykori MSZP-s képviselő tagadja ezt, szerinte minden bevétele után adózott.
Vágólapra másolva!

Zuschlag János vagyonvizsgálatánál 30 millió forintos adóhiányt állapított meg a 2001-től 2005-ig tartó időszakra az APEH-ellenőrzés, ezért további 15 millió forintos büntetést szabott ki az adóhatóság - közölte a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon folyó per szerdai tárgyalási napján Fodor Endre tanácsvezető bíró.

Nekem nincs adóhiányom, minden bevételem után adóztam, a vagyonvizsgálatban letartóztatásom miatt nem tudtam részt venni, a megállapítás az APEH egyoldalú közlése, melyre letartóztatásom miatt nem tudtam érdemben reagálni - mondta Zuschlag János, a per elsőrendű vádlottja.

A vagyonosodási vizsgálatot a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség kezdeményezte 2008-ban az ügy nyomozati szakaszában. A vizsgálat megállapítása szerint Zuschlag János 2004-re és a 2005-re 30,5 millió forint adót nem fizetett meg.

A vádhatóság bűnszervezet tagjaként, különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalással és más bűncselekményekkel vádolja Zuschlagot és bűntársait. Zuschlag 2007. szeptember 21. óta előzetes letartóztatásban van. A vádiratban közel kétszáz tanú szerepel, de többen írásban tehetnek vallomást.

A Zuschlag-perről itt olvashat bővebben.