Árokba csúszott egy román busz Csongrádban

Vágólapra másolva!
Olaszországból hazafelé tartó turisták sérültek meg csütörtök reggel, amikor árokba csúszott egy román busz Csongrád megyében. Négy ember sérülése súlyos, egyikük a busz alá szorult. A román sofőr ellen eljárás indult.
Vágólapra másolva!

Többen megsérültek, amikor egy román busz árokba csúszott Csongrád megyében, Nagymágocs és Derekegyház között csütörtökön kora reggel - közölte Vad Róbert, a Csongrád megyei rendőrség sajtóügyeletese az [origo]-val. A rendőrség szerint a busz valószínűleg a rosszul megválasztott sebesség miatt csúszott meg egy kanyarban.

Kajtár István, a szentesi tűzoltóság helyszínen tartózkodó parancsnoka fél kilenc előtt az [origo]-nak azt mondta: a műszaki mentés még tart. Kajtár hozzátette, hogy a buszon több mint negyvenen utaztak. Négy utas súlyosan, hét könnyebben sérült meg. Az egyik sérült a busz alá szorult, őt a tűzoltók szabadították ki. A sérülteket a szentesi és az orosházi kórházba szállították. A rendőrség szerint az utánfutós buszon Olaszországból hazafelé tartó turisták utaztak.

Forrás: MTI

A román sofőr ellen eljárás indult tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan okozásának gyanújával. Az utat a mentés és a helyszínelés idejére teljes szélességében lezárták, az útzár váhatóan délelőtt tíz óráig tart.